Om B75

Historie

I 1974 startede den dengang 17-årige Lars Rokkjær og nogle kammerater, blandt andre Per Nielsen, en bordtennisklub. De ville lave en forening, som tog udgangspunkt i medlemmernes behov, og egentlig ville de unge mennesker have startet en fodboldklub. Men da det viste sig, at det ikke var praktisk muligt at etablere en fodboldklub, så besluttede de sig i stedet for at etablere en bordtennisklub. Med faderen Bent Dalsagers hjælp fik de lavet to bordtennisborde af spånplader på hans værksted i Søndergade i Hirtshals. Bordene blev i efteråret 1974 stillet op og taget i brug i aulaen på Horne Centralskole. Da ingen af de unge initiativtagere var myndige, skulle de have overbevist en voksen om at blive formand, og det blev Lars Rokkjærs fætter Jacob Nørgaard. Foreningen blev først officielt godkendt i januar 1975, og klubben kom således til at hedde B75. På samme tid – i januar 1975 – flyttede man til Ulvkærskolen i Emmersbæk, hvor der til at starte med blev spillet i spisesalen.

Med undtagelse af en enkelt afstikker i 80´erne til Hirtshals Idrætscenter, har B75 holdt til på Ulvkærskolen. Først 40 år senere, i 2015, flyttede den aktive bordtennisklub så igen til Hirtshals Idrætscenter. Denne gang dog til langt bedre forhold. Hirtshals Idrætscenter har nemlig opført en ny hal, indrettet specielt til bordtennissport, og disse nye rammer er uden tvivl blandt de absolut bedste forhold man pt. finder i Danmark. Faciliteter, som meget godt afspejler det unikke træningsmiljø, som B75 i de seneste år har skabt i Hirtshals og Hjørring. Hirtshals Sparekasses Gavefond har doneret bordtennisudstyr til den nye hal; blandt andet nye bordtennisborde, bander, dommerborde og tælleapparater; og således fås der ganske enkelt ikke bedre rammer.

B75 har altid været en meget aktiv klub. Den har tidligere spillet i landets næstebedste række, men er i dag at finde i den bedste række for både herrer og damer. Aldrig før har klubbens arbejde haft så højt et niveau, som i dag.

I dag er B75 kendt langt udover landets grænser. Man har i klubben dygtige professionelle trænere og klubbens store internationale træningslejr tiltrækker spillere og trænere fra alle verdenshjørner. På sommerlejren i 2022 deltog trænere og spillere fra mere end 20 nationer.

Bordtennisklubben B75, Halvejen 4, DK-9850 Hirtshals
CVR: 34 01 92 74 |  T: +45 29 24 56 19 |  E: daniel.christensen@b75.dk

Bordtennisklubben B75
Halvejen 4
DK-9850 Hirtshals

CVR: 34019274
Tel: +45 29245619
Mail: daniel.christensen@b75.dk